Átutazó - Udvaros Dorottya és Dés László koncertje. Vendég: Cserhalmi György.

Udvaros Dorottya és Dés László koncertje. Vendég: Cserhalmi György. EZ A MŰSOR JELENLEG NEM KAPHATÓ


Átutazó - Udvaros Dorottya és Dés László koncertje. Vendég: Cserhalmi György.
 1984-ben készült Udvaros Dorottya „Átutazó”  című lemeze, Dés László és Bereményi Géza azóta már legendássá vált szerzeményeit énekelte a már akkor nagyon népszerű, remek hangú színésznő. 

2011 májusában Udvaros Dorottya és Dés László óriási sikerrel mutatták be a produkciót a Művészetek Palotájában.

2012/13-ban a koncert vendége Cserhalmi György lesz, akivel korábban a kimagasló sikert elért Férfi és Nő produkcióban szerepeltek együtt. Udvaros Dorottyával énekelt duetteken kívül Cserhalmi György szólóban is énekel majd Dés László dalaiból.  A zeneszerző - Dés László pedig nem „csak” zongorán és szaxofonon játszik, hanem saját dalai közül is előad néhányat. 

Az Átutazó c. lemez dalain kívül új dalok is elhangzanak majd az előadáson.  

 A zenekar
Erdélyi Péter billentyűs hangszerek
Sipeki Zoltán gitárok
Boross Attila basszusgitár
Horváth Kornél ütőhangszerek
Gyenge Lajos dob
Nádasi Veronika vokál
Péter Barbara vokál


Az Átutazó afféle referenciamunka, a korszak dal-kulturális csúcsteljesítménye, felejthetetlen hangszerelési feladványokkal, bizonyításokkal és megoldásokkal, és olyan versvilággal, mely elmosta a határokat a dalszöveg és a költészet között. Udvaros Dorottya a nyolcvanas évek közepén már a korszak nagy színésznője és érzéki idolja, a legjobbak udvarolták körbe, a legjobb zenéket és szövegeket nyújtották át neki, és ô úgy énekelte el a dalokat, hogy közben szívünkre rakta le terhét, melytől mi mégis könnyűnek éreztük magunkat.”