A gitár világsztárja: Stanley Jordan feat Alegre Corrêa, Horváth Kornél & Dörnyei Gábor

Világpremier, 2016. július 3. Margitszigeti Szabadtéri Színpad - a Budapest Nyári Fesztivál programjaKülönleges zenei személyiségek találkozása a Margitszigeten! A 80-as évek nagy amerikai gitáros generációjának tagja, a különleges „tapping” technikájáról híres jazz gitáros, Stanley Jordan (USA) először látogat Magyarországra, és a Margitszigeten ad nagyszabású koncertet hazai és külföldi zenész sztárokkal. A különleges esten Stanley Jordan mellett a kiváló gitáros-énekes, Alegre Corrêa (Brazília) játéka valamint a nemzetközi hírű Horváth Kornél és Dörnyei Gábor ütőhangszeres művészek kifinomult és egyedi duója teremt kivételes zenei világot. A hangszereiket mesterfokon megszólaltató művészek érzékenysége páratlan zenei dimenziókba emeli az eddig még soha nem hallott közös formáció játékát. A négy világhírű művész az amerikai, a brazil, az afro és az európai zenekultúrából merítve hoz létre izgalmas, 21. századi kamarazenét. A koncerten hallható formáció világpremier.


A gitár világsztárja: Stanley Jordan feat Alegre Corrêa, Horváth Kornél & Dörnyei Gábor

Különleges zenei személyiségek találkozása a Margitszigeten!

A 80-as évek nagy amerikai gitáros generációjának tagja, a különleges „tapping” technikájáról híres jazz gitáros, Stanley Jordan (USA) először látogat Magyarországra, és a Margitszigeten ad nagyszabású koncertet hazai és külföldi zenész sztárokkal.

A különleges esten Stanley Jordan mellett a kiváló gitáros-énekes, Alegre Corrêa (Brazília) játéka valamint a nemzetközi hírű Horváth Kornél és Dörnyei Gábor ütőhangszeres művészek kifinomult és egyedi duója teremt kivételes zenei világot. A hangszereiket mesterfokon megszólaltató művészek érzékenysége páratlan zenei dimenziókba emeli az eddig még soha nem hallott közös formáció játékát.

A négy világhírű művész az amerikai, a brazil, az afro és az európai zenekultúrából merítve hoz létre izgalmas, 21. századi kamarazenét.

A koncerten hallható formáció világpremier.