Horváth Kornél Produkciók

Kossuth-díjas ütőhangszeres művész "A magyar Horváth Kornél, ma a világ legjobb ütőhangszeresei közé tartozik. Érzékeny hangzás fantáziája, akár egy vázán, vagy egy nemesfa ládikón megszállottan eljátszott virtuozitása, felülmúlhatatlannak tűnik. A különbség közte és kollégái, mint Trilok Gurtu, Giovanni Hidalgo, Airto Moreira között az, hogy Horváth Kornél egy olyan országból származik, ahol nincsenek népi ütőhangszeres tradíciók. Ez ad játékának egy teljesen egyéni varázsú, figyelemre méltó egyediséget .” (Ulrich Olshausen, Frankfurter Allgemeine Zeitung)


Horváth Kornél Produkciók

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb hazai ütőhangszeres művész, aki kongán és bongón túl olyan különlegesebb hangszereken is játszik, mint a gatodrum, chekere, udu, hang...

Egy teljesen egyéni ütéstechnikát használ, melyet nagy sikerrel mutatott be az 1990-es Ütőhangszeres Fesztiválon Philadelphiában, ahová az amerikai ütőszövetség, a Percussion Art Society meghívására jutott ki.

Minden megnyilvánulása a zenei értéken túl igazi XXI. századi kamarazene, igazi show a szó legnemesebb értelmében, valódi Produkció.

Igazán a Trio Stendhallal  lett országosan közismert zenész, a trió tagjaként Dés Lászlóval és Snétberger Ferenccel páratlan sikereket értek el.
Első, jelentős nemzetközi sikerét 98-ban, a lipcsei jazz fesztiválon aratta a Lantos Zoltán Mirrorworld Quartettel. Azóta folyamatosan turnézik külföldön állandó és alkalmi formációkkal. 2000-től rendszeresen tesz eleget olyan meghívásoknak, ahol hazai, európai, s az egyesült államokbeli főiskolákon és egyetemeken tart bemutató előadásokat, workshopokat. A hazai rock és pop műfajban Zoránnal és a Tátrai Band-del koncertezik, napjainkig több száz lemezen működött közre. Pályafutása során szinte valamennyi neves hazai jazz muzsikus társaságában színpadra lépett, és olyan nemzetközi hírességekkel koncertezett, mint Randy Brecker, Tommy Campbell, David Friedman, Anthony Jackson, Enver Izmailov, Al Di Meola, Alegre Corrêa. Számos rangos fesztiválra kapott meghívást, fellépett több mint 20 európai országban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Indiában és Észak-Afrikában. 

Különleges zenei produkciók:

Horváth Kornél - Lantos Zoltán Duo

A duó jól ismert a magyarországi és európai kortárs jazz életben. Jó néhány éve játszanak már együtt különböző formációkban. Ezeknek a közös munkáknak az eredményeként jött létre 2000 közepén a mostani duo. Nehéz lenne zenéjüket bármelyik szabályos kategóriába is besorolni, noha a hasonló együttesek zenei koncepcióját nemzetközileg világzeneként ismerik. Mégis mélyen a hazai tradíciókban gyökerezik zenéjük. Ugyanakkor világuk szorosan kapcsolódik más kultúrákhoz is: a keleti zene, az indiai klasszikus zene, a kortárs zene és a free dzsessz egyformán fontos, meghatározó elemek, melyekből a kompozíciók építkeznek, s amik átszövik az improvizációk hangulatát.

http://www.youtube.com/watch?v=uYz4priNGlQ

 

 

 tHUNder DUÓ - Horváth Kornél és Dörnyei Gábor koncert:

 Horváth Kornél – ütőhangszerek  

 Dörnyei Gábor - dob

Horváth és Dörnyei hat éve játszanak közösen, tavaly áprilisban jelent meg párosuk első - a Hunnia Records által kiadott - koncertfilm-felvétele, amely 2011 végén - Európából is rendhagyó módon, Magyarországról pedig abszolút elsőként - bekerült  az amerikai Hudson Music kiadó kínálatába.

Az amerikai terjesztéssel kapcsolatban Rob Wallis, a Hudson Music társalapítója és társelnöke elmondta: "Nagy hatással volt ránk Kornél és Gábor meglepetésszerű, egyedi és kreatív játéka. Az amerikai fülek számára szokatlan európai perspektíva és nemzetközi zenei repertoár olyan profizmussal társul, ami bármelyik New York-i vagy Los Angeles-i stúdióban megállja a helyét. Kornél érzékenysége, kuriózumnak számító technikája, Gábor élvezetes ritmus- és lenyűgöző szólójátéka együtt igazán különleges és inspiráló."

A tHUNder Duo  már kivívta az európai szaksajtó elismerését. "Komplex, exotikus, mesteri, izgalmas. Mindenkinek látnia kell, hatalmába kerít a művészetük." - ajánlja a páros kiadványát ötcsillagos kritikájában a RHYTHM Magazine - az Egyesült Királyság legnagyobb példányszámban eladott dobos magazinja. A Drummer Magazine kettőjük dallamos és interaktív játékát emeli ki.

Horváth Kornél

A Kossuth-díjas ütőhangszeres Horváth Kornél a magyar jazz élet meghatározó alakja, egyedülálló játékstílusáért a világ legjobb ütőhangszeresei között tartják számon. A Trió Stendhal-lal lett országosan közismert zenész, első jelentős nemzetközi sikerét 98-ban a lipcsei jazzfesztiválon aratta a Lantos Zoltán Mirrorworld Quartettel. Azóta folyamatosan turnézik itthon és külföldön, állandó és alkalmi formációkkal. 2000-től rendszeres meghívásoknak tesz eleget, ahol hazai, európai, s amerikai főiskolákon és egyetemeken tart bemutató előadásokat, workshopokat. Számos rangos fesztiválra kapott meghívást, fellépett több mint 20 európai országban, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Indiában és Észak-Afrikában. Legújabb CD-je a gitárvirtuóz brazil Alegre Correaval közösen készített duólemez, Songs of Moment címmel.

Dörnyei Gábor

A Londonban élő Dörnyei Gábor szintén a hazai könnyűzenei és ütősélet egyik meghatározó személyisége. Közreműködött Arany és Platina lemezeken, a Walt Disney Co. stúdiófelvételein, kiadott két sikeres multimédiás szólóalbumot, valamint egy koncert DVD-t. Jelenleg a londoni West End egyik legrégebben, 10 éve telt házzal futó Queen - We will rock you darabjában játszik, a londoni Kortárs Zeneművészeti Akadémián tanít, Európa legnagyobb zenei iskoláiban tart dob-mesterkurzusokat, Andy Whitmore-ral az Atomic Kitten, a Kool and the Gang és Dannii Minogue producerével dolgozik együtt. Magyarországi elismerései mellett (Az év Dobosa, Emerton Díj, Arany Dobverő Díj, Magyar Rádió Dobosa, stb.) 2010-ben az angol RHYTHM Magazine a "Világ 10 legjobb fiatal dobosa" közé választotta.

tHUNder DUÓ koncert, vendég Lantos Zoltán

Ütősök és hegedű – három klasszis művész találkozása - páratlan hangzásvilág és virtuozitás!

Bővebb információk:

http://www.kornelhorvath.com

 

ÁTVÁLZOZÁSOK (METAMORFÓZIS) 

Horváth Kornél, Lantos Zoltán, Borbély Mihály és Dörnyei Gábor

 Jazz-, kortárs- és világzenei produkció

 Horváth Kornél egy különleges zenei világkörüli útra hívja közönségét kitűnő zenésztársaival, Lantos Zoltánnal  (hegedű), Borbély Mihállyal (fafúvósok) és Dörnyei Gáborral (dobok).

 Horváth Kornél és Dörnyei Gábor egyébként a már nemzetközileg is nagysikerű tHUNder Duo tagjai.   

A négy, nemzetközi hírű művész, a magyar gyökerek mellett az európai, az afro, a latin és az indiai zenekultúrából merítve hoz létre egy izgalmas, 21. századi kamarazenét.

 A koncerten igazi ütőhangszerhangszer bemutatót élvezhet a közönség, Horváth Kornél és Dörnyei Gábor egyedi játékával.